آيا تو هم جزو افرادي هستي که از لحاظ قدرت اراده خودت را دست کم گرفته اي و احساس مي کني بي اراده اي ؟ اگر چنينفکري مي کني , موفقيت خودت را دست کم گرفته اي . همه به طور ذاتي اراده دارند و مساله مهم اين است که چطور آن را کشف و از آن بهره برداري کنند . پس گام اول اين است که قدرت اراده ات را قبول داشته باشي . به آن اندازه کهزندگي داري , اراده هم داري .
اگر کسي بسته اي بسيار سنگين را مقابلت بگذارد و از تو خواهش کند آن را بلند کني و تو ميداني که نميتواني آن را بلند کني , آيا مي گويي : ” من قدرت ندارم ؟” يا اينکه ” آنقدر زور ندارم که چنين بسته اي را بلند کنم ” . پس وقتي مي گويي آنقدرها زور و قدرت براي بلند کردن اين بسته سنگين را ندارم منظور تو اين است که زور و قدرت در وجودت هست ولي براي بسته اي به اين سنگيني کافي نيست .
در مورد اراده هم همينطور است . وقتي يک تکه کيک شکلاتي به تو تعارف مي شود , مي پذيري نه به خاطر اينکه فاقد ارادههستي , بلکه در ان لحظه دلت نخواسته اراده ات را به کار ببري .
مرحله اول براي ايجاد اراده , اين است که بپذيري اراده در وجودت هست و درست مثل ماهيچه بازوانت واقعيت دارد , حتي اگر اين ماهيچه ان چنان هم قوي نباشد , ولي به هر حال وجود دارد .
در مرحله دوم بايد اراده ايت را تقويت کنيتا از منافع آن بهره مند شوي . نکته مهم اين است که وقتي تصميم به انجام کاري مي گيري , روي آن تامل کن و منافع آن را در نظر بياور , سپس با فعاليتو ثبات قدم آن را عملي ساز . وقتي هدف تو عاقلانه و الهي باشد , امکان ندارد از انجام آن دست بکشي , بلکه با عزمي راسخ سعي مي کني مشکلات و موانعسر راه را کنار بزني و با تلاش و کوشش و اراده اي قوي پيش بروي .
براي تقويت اراده راهکار هاي زير پيشنهاد مي شوند :
1 – هدفت را دقيق و شفاف مشخص کن
هدفي که مطابق با امکانات و استعدادهايت باشد نه جاه طلبانه , و خارج از توانايي هاي شخصي . در غير اين صورت در مواجهه با موانع سر راه نا اميد شده و از دنبال کردن هدفت انصراف مي دهي , چون در اين مرحله خود را بي اراده و ناتوان تلقي مي کني .
2 – توانايي هايت را بشناس و ان ها را به کار بگير
خودت بهتر از هرکس ديگري از استعدادها و توانايي هايت خبر داري , پس براي رسيدن به هدفت , اين نيرو ها را بشناس و آن ها را به کار گير .
3 – برنامه ريزي منظم براي اجراي اهداف
جدولي تهيه کن و هر نوع فعاليتي را که براي رسيدن به هدفت نياز داري , در ان يادداشت کن . هر روز صبح به جدول نگاهي بيانداز و موارد اجرايي را عملي کن و شب هم قبل از خواب همان جدول رامورد ارزيابي قرار بده و همه فعاليت هاي روزانه ايت را که با موفقيت انجام دادي بررسي کن . سپس در صورت موفقيت خودت را تشويق کن و در صورت سهل انگاري که ناشي از دلسردي و عدم اراده است خود را تنبيه کن .
4 – به گفتار و حرف هايت توجه کن
گفتن يعني باور داشتن . وقتي مي گويي : “من آدم بدشانس و بي اراده اي هستم” يا “من بي استعدادم” در واقع با همين جملات منفي و کوبنده , حکم محکوميت خود را صادر مي کني . چون طرز تفکر , گفتار و کلام توست که شالوده و اساس زندگي ات را مي سازد . وقتي نگرش خود را عوض کني , مطمئنا اتفاقي زيبا در زندگي ات رخ مي دهد . با تغيير فکر , کلام و نگاه است که ايده آل ها و اهداف هاي مفيد زندگي تو شکل مي گيرد و باتلاش پيگير و اراده ي قوي , انتخاب هاي عالي ات جواب مي دهد . يادت باشد فقط 10 درصد از تغييرات مثبت يا منفي زندگي به وقايع بيروني مربوط مي شود و90 درصد آن به نوع نگرش و انديشه خودت نسبت به رويداد هاي زندگي وابسته است . پس از تغيير نگرش ميتواني هر روز عبارات تاکيدي مثبت را تکرار کني :
- 1 – من نيروي اراده قوي دارم
- 2 – اراده ام را تقويت مي کنم و امورم را با موفقيت انجام ميدهم
- 3 – با اراده قوي خودم به تمامي اهدافم مي رسم .
خودت هم ميتواني عبارات تاکيدي مثبتي در مورد اراده بنويسي و هر روز تکرار کني .
قدرتعظيم اراده در وجودت نهفته است , کافي است به آن تلنگري بزني . با ايمان به توانايي هاي الهي خود , ميتواني هرکاري را که اراده کني با موفقيت به انجام برساني .